Målet


"Målet med Gospel Journey är dels att få lära sig mer om gospelmusiken och människorna som har den som livsstil, men också hur vi kan glädja andra genom att släppa ut gospeln som finns inom oss."

/Joakim


Att man skulle kunna må så mycket bättre bara av att låta strupen ljuda en stund tillsammans med andra människor känns osannolikt. Men till och med vetenskapsmännen har bekräftat det som vi körsångare har känt till sedan tidens begynnelse -vi blir gladare när vi sjunger tillsammans! Just gospelsångerna har dessutom spelat en stor roll i många kulturer där man har kämpat mot förtryck. Vi känner till slavarnas frigörelse i USA, men än idag används gospel av människor som, på olika platser i världen, arbetar mot människohandel och förföljelse.


Joakim Arenius har arbetat med gospelmusik bland människor ur flera samhällsklasser i New York och upplevt hur gospelmusiken fortfarande stärker de som bekämpar olika former av destruktiva krafter. Han har också arbetat med gospelmusik i Ryssland, Spanien, Tyskland och andra platser och sett att kraften i musiken inte har minskat sedan slavarna på bomullsfälten sjöng den.


Om du väljer att följa med när Gospel Journey reser till New York, så kommer du att känna historiens vingslag när du sjunger de gamla sångerna i Harlem, och du kommer att känna hur de nyaste sångerna påverkar det amerikanska samhället på ett sätt som vi i Sverige inte kan förstå.


Prenumera på Gospel Journeys nyhetsbrev så att du håller dig uppdaterad.


För mera information kolla under fliken "Frågor och svar" eller skicka din fråga till info (at) gospeljourney.se .